Tryck ESC för att avbryta

Tekniktrend
Information om Affiliate

Om vår användning av affiliatelänkar

Observera att den här sidan kan innehålla affiliatelänkar. När du genomför ett köp via dessa länkar tjänar vi en liten provision. Detta stödjer vår förmåga att upprätthålla och erbjuda vår webbplats kostnadsfritt för våra besökare. Vänligen notera att dessa länkar inte påverkar utfallet av våra produktjämförelser eller priset du betalar för en produkt eller tjänst. För ytterligare information, vänligen besök våra Allmänna villkor

WooCommerce Skalbarhet: Framtidsanpassad E-handel (TEST)

Att förstå en plattforms skalbarhet är avgörande när det gäller att bygga en hållbar och framgångsrik e-handelsverksamhet. WooCommerce, som är en av de mest populära e-handelsplattformarna byggda på WordPress, har vuxit exponentiellt sedan dess skapande. Men hur väl klarar sig WooCommerce när det kommer till att hantera en stor och växande mängd produkter och kunder? För att svara på den frågan har vi tagit det på oss att testa gränserna för e-handel med WooCommerce och undersökt dess skalbarhet. I den här artikeln delar vi med oss av våra resultat och insikter som kan vara till hjälp för dig som planerar att bygga eller utvidga din e-handelsverksamhet med WooCommerce. Låt oss dyka djupare in i vår resa för att förstå hur denna kraftfulla plattform hanterar ökad belastning och vad som krävs för att skala upp en e-handelswebbplats till nya höjder.

Webbhotell & VPS – Bäst i Test

Hosting för WooCommerce

(5)
5/5

362 recensioner på Google

(4,6)
4.6/5

2k+ recensioner på Trustpilot

WooCommerce skalbarhet: TEST

För att bedöma WooCommerce:s skalbarhet och dess förmåga att möta de växande kraven från e-handel, satte vi upp ett ambitiöst mål. Vi ville inte bara se om plattformen kunde hantera en stor mängd produkter, utan också upprätthålla utmärkt webbprestanda enligt Web Core Vitals-standarderna. Dessutom valde vi att inkludera användningen av en droppshipping-lösning i vårt testscenario för att ta reda på hur WooCommerce skulle hantera den extra komplexiteten som sådana tredjepartsintegrationer kan medföra.

Med dessa parametrar som mål gick vi på djupet i vårt testprojekt för att utvärdera WooCommerce:s skalbarhet och se om den levde upp till våra förväntningar. Det handlade inte bara om att hantera en stor mängd produkter, utan också om att göra det med överlägsen prestanda och responsivitet för en förbättrad användarupplevelse. Låt oss nu dyka djupare in i vårt test och resultaten vi uppnådde.

Mål

Server specifikationer

Vi valde att använda SiteGround’s “Go Geek” plan för vårt WooCommerce skalbarhetstest, och detta är serverns specifikationer:

 • Lämpligt antal månatliga besök: Cirka 400 000 besök
 • Webbutrymme: 40 GB utrymme
 • CPU-sekunder / Program- och skript 4000/timme, 40 000/dag, 800 000/månad
 • Serverminne per process: 768 MB
 • Inodes: 600 000
 • PHP-version: 8.1

Dessa specifikationer gav oss en stabil grund för att utvärdera WooCommerce:s skalbarhet och dess förmåga att hantera en betydande belastning.

Resultat

Resultatet av vårt WooCommerce skalbarhetstest är i stort sett mycket positivt. Vi lyckades nå de flesta av våra uppsatta mål för projektet, även om vi hade några mindre avvikelser.

Vi uppnådde godkännande för Core Web Vitals, vilket indikerar att webbplatsens prestanda var tillräckligt bra för att möta Google:s riktlinjer för användarupplevelse och sidhastighet.

Vår webbplats hanterade framgångsrikt en betydande mängd trafik, med ungefär 2000 unika besökare per månad. Detta visar att WooCommerce har kapacitet att hantera medelstora webbutiker utan att förlora i prestanda.

När det gäller antalet produkter hade vi som mål att hantera 10 000 produkter. Även om vi inte nådde detta maximala antal (vi använde cirka 8000 produkter), såg vi ändå inga betydande prestanda- eller skalbarhetsproblem. Det är viktigt att notera att WooCommerce:s förmåga att hantera ett stort antal produkter kan variera beroende av serverresurser och optimering.

För vår droppshipping-lösning använde vi en CSV-fil från leverantören och bearbetade den med WP All Import var 4:e timme med cron-jobs i mindre delmål. Detta fungerade smidigt och visade att WooCommerce kan integreras effektivt med externa datakällor för att uppdatera produkter och inventering regelbundet.

Diskussion

I diskussionsavsnittet vill vi reflektera över några viktiga punkter som framkom under vårt WooCommerce skalbarhetstest och utforska möjliga förbättringsområden.

För det första valde vi temat “Porto” för vår webbshop, vilket, även om det är ett kraftfullt och funktionellt tema, kan vara relativt “heavyweight” i termer av resursanvändning. En möjlig förbättring här skulle vara att välja ett lättare tema med färre inbyggda funktioner om prestanda är av största vikt.

Vi använde också SiteGround som vårt webbhotell och deras “Go Geek”-plan. Även om detta visade sig vara tillräckligt för våra ändamål, blev vi ibland begränsade av de specifika serverresurserna och inställningarna som erbjöds. Att använda en VPS-lösning från en annan leverantör som tillåter mer anpassning och skalbarhet skulle ha varit ett alternativ om vi inte hade blivit låsta med SiteGround och deras plan.

För att spara webbutrymme hade vi planerat att implementera strikta regler för bildstorlek och format. Detta skulle inkludera att konvertera bilder till specifika storlekar och format, som WEBP, för att minska belastningen på servern och förbättra webbplatsens prestanda.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med resultatet av vårt WooCommerce skalbarhetstest. Vi kunde framgångsrikt hantera minst 8000 produkter och attrahera ungefär 2000 unika besökare varje månad med våra tillgängliga resurser. Detta visar att WooCommerce är en kraftfull plattform som kan användas för att driva medelstora webbshoppar med framgång.

För framtida projekt och skalning av webbutiken skulle vi överväga att använda ett lättare tema, utforska olika webbhotellslösningar med mer anpassning och optimering samt implementera strikta regler för bildstorlek och format. Med dessa åtgärder skulle vi kunna öka kapaciteten och prestandan ytterligare och möjliggöra en smidigare användarupplevelse för våra kunder.

Det är också värt att notera att vår webbshop såldes vidare och inte längre drivs av oss. Denna erfarenhet gav oss dock värdefull insikt i WooCommerce:s möjligheter och begränsningar när det gäller skalbarhet och prestanda.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce är en kraftfull och mycket anpassningsbar e-handelsplattform som är byggd som en tillägg för WordPress, ett av världens mest populära innehållshanteringssystem (CMS). Plattformen lanserades första gången 2011 och har sedan dess blivit en av de mest använda e-handelslösningarna i världen.

Installera WordPress

WooCommerce möjliggör för företag och enskilda att skapa och driva sina egna onlinebutiker med stor flexibilitet. Den erbjuder en mängd olika funktioner och tillägg som gör det möjligt att sälja produkter och tjänster på nätet, oavsett om det är fysiska varor, digitala produkter, abonnemang eller bokningar.

Några av de viktigaste funktionerna i WooCommerce inkluderar:

 1. Produkthantering: WooCommerce låter dig enkelt lägga till, redigera och organisera dina produkter. Du kan ange priser, lagerstatus, produktvarianter och mycket mer.

 2. Kundhantering: Du kan spåra dina kunders beställningar och hantera deras konton från admin-panelen.

 3. Kassa och betalningar: Plattformen erbjuder olika betalningsalternativ, inklusive kreditkort, PayPal, banköverföring och mer. Du kan också använda olika valutor.

 4. Fraktalternativ: WooCommerce stöder olika frakttjänster och beräknar automatiskt fraktkostnader baserat på kundens plats.

 5. Rapporter och analyser: Du får tillgång till detaljerad information om din försäljning och kundbeteende, vilket kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

 6. Anpassningsmöjligheter: WooCommerce är känd för sin anpassningsbarhet. Det finns tusentals teman och tillägg tillgängliga för att skapa en unik butiksupplevelse.

 7. Säkerhet: Plattformen har inbyggda säkerhetsfunktioner och stöder SSL-certifikat för att skydda kundernas data.

WooCommerce är särskilt populär bland små till medelstora företag och egenföretagare på grund av dess användarvänlighet och förmåga att växa i takt med verksamheten. Det är en öppen källkod-plattform, vilket innebär att det finns en aktiv utvecklargemenskap som ständigt förbättrar och utökar dess funktioner. Denna plattforms popularitet och flexibilitet har gjort det till ett kraftfullt verktyg för att skapa och hantera e-handelsbutiker över hela världen.

Hur är WooCommerce skalbarhet?

WooCommerce är en e-handelsplattform som är byggd som ett plugin för WordPress, vilket innebär att det är en integrerad del av det populära CMS-systemet. Vad som gör WooCommerce särskilt imponerande är att det är en öppen källkod-plattform. Detta innebär att dess källkod är tillgänglig för allmänheten och utvecklare kan skapa speciallösningar genom att utveckla egna tillägg och plugins.

Vi har nyligen genomfört ett omfattande test av WooCommerce:s skalbarhet, och våra resultat har varit mycket tillfredsställande. Plattformen visade sig vara kapabel att hantera stora produktkataloger och en betydande mängd trafik. Baserat på våra erfarenheter rekommenderar vi starkt WooCommerce som en utmärkt lösning för mindre till medelstora företag som vill etablera sig inom e-handel.

Det är viktigt att notera att om ditt företag ställer ännu högre krav på e-handelsplattformen, såsom komplexa speciallösningar eller extremt hög trafik, kan det vara klokt att överväga att bygga en helt unik e-handelsplattform. I sådana fall kan en erfaren webbutvecklare skapa en anpassad lösning som uppfyller dina specifika behov och mål.

Oavsett dina krav och mål är vi experter på både WordPress och WooCommerce. Vi har lång erfarenhet av att hantera och optimera dessa plattformar och kan även bygga helt anpassade lösningar med hjälp av PHP-ramverket Symfony. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller om du vill diskutera din e-handelsstrategi ytterligare. Vi är här för att hjälpa dig att maximera din online närvaro och framgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *