Tryck ESC för att avbryta

Tekniktrend
Information om Affiliate

Om vår användning av affiliatelänkar

Observera att den här sidan kan innehålla affiliatelänkar. När du genomför ett köp via dessa länkar tjänar vi en liten provision. Detta stödjer vår förmåga att upprätthålla och erbjuda vår webbplats kostnadsfritt för våra besökare. Vänligen notera att dessa länkar inte påverkar utfallet av våra produktjämförelser eller priset du betalar för en produkt eller tjänst. För ytterligare information, vänligen besök våra Allmänna villkor

Smarta Termostater för värmepump & element -> Bäst i Test 2023

Detta inlägg är en annons för Kjell & Company, Dustin och innehåller annonslänkar.

I vår omfattande bäst i test-artikel för smarta termostater år 2023 kommer vi att noggrant granska och jämföra de senaste och mest innovativa smarta termostaterna som finns tillgängliga på marknaden. Dessa avancerade tekniska lösningar har verkligen förändrat hur vi reglerar och styr värmen i våra hem. Du kan lita på att vi kommer att erbjuda en djupgående översikt över de allra bästa produkterna som är avsedda att hjälpa dig att hålla ditt hem varmt, bekvämt och energieffektivt.

Häng med oss när vi utforskar de senaste framstegen inom smart uppvärmning och vägleder dig till den mest passande lösningen för att säkerställa att ditt hem är både varmt och intelligent samtidigt som det är effektivt. Vår bäst i test-artikel kommer att utrusta dig med all nödvändig information för att du ska kunna fatta det bästa beslutet när det kommer till att investera i en smart termostat.

Bästa teromstater för värmesystem

Optimera ditt hem för komfort och energieffektivitet med en smart termostat. Smarta termostater som Sensibo Sky, Ngenic och Tado utnyttjar avancerad teknik och inbyggd intelligens för att anpassa sig till dina preferenser och skapa ett skräddarsytt uppvärmnings- och kylningsschema. Dessutom ger de dig möjlighet att fjärrstyra din termostat genom en enkel app, vilket kan hjälpa dig att sänka dina energikostnader och samtidigt hålla din bostad bekväm.

74 kundbetyg (4,6/5)
4.6/5

Uppdaterad 2023-09-12

En bekväm fjärrkontrollsenhet för att trådlöst styra din luftvärmepump eller AC. Genom användning av geolokalisering via appen (tillgänglig för iOS och Android) kan du slå av AC:n eller luftvärmepumpen när alla i familjen har lämnat hemmet, och sedan starta den igen när den första personen är på väg tillbaka. Dessutom är den kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant, Openhab och IFTTT, samt har en öppen API för enkel integration med andra system (t.ex. Homebridge för Apple Homekit).

1 kundbetyg (4/5)
4/5

Uppdaterad 2023-09-12

Skapa ett bättre inomhusklimat och delta i omställningen till ett smart och digitaliserat energisystem med Ngenic Tune! Det är ett unikt och självlärande system som tar hänsyn till solljuset för att optimera uppvärmningen, vilket minskar onödig energiförbrukning. De besparingar som Ngenic Tune genererar bidrar också till att minska den totala energiförbrukningen och stödja ett mer hållbart elnät, vilket minskar behovet av klimatpåverkande elproduktion.

21 kundbetyg (4/5)
4/5

Uppdaterad 2023-09-12

Smart fjärrkontroll som använder IR-teknologi för att styra de flesta luftvärmepumpar. Den är utrustad med flera sensorer, inklusive temperatur, luftfuktighet, volym och ljus. Ansluts enkelt till din befintliga router via wifi och ger dig möjlighet att använda en praktisk app (tillgänglig för Android och iOS) för att kontrollera din luftvärmepump både hemifrån och när du är borta. Genom geostaket-funktionen kan du också anpassa luftflödet baserat på var dina familjemedlemmar befinner sig, vilket sparar energi. Observera att vissa avancerade funktioner kan kräva ett abonnemang hos tado, se mer information på deras webbplats.

Heatit Z-TRM3 är en avancerad elektronisk termostat som är idealisk för elektrisk golvvärme. Den kan enkelt monteras i en standardväggdosa och har inbyggt Z-Wave-chip för smidig integration med ditt smarta hem-styrsystem. En praktisk SmartStart-funktion gör inkludering i systemet enkel genom att skanna QR-koden på enheten. Termostaten passar de flesta nordiska ramar och klarar hög belastning. Med stöd för externa givare och möjlighet att ansluta till flera associationer ger den flexibilitet och utökad funktionalitet för att kontrollera olika enheter. Heatit Z-TRM3 är den perfekta lösningen för effektiv kontroll av din elektriska golvvärme.

Netatmo Smart Thermostat är en smart termostat som effektivt och ekonomiskt styr uppvärmningen i ditt hem. Den kan användas som ersättning för din befintliga termostat eller kopplas till din varmvattenberedare, värmepump eller golvvärmesystem med den medföljande modulen. Termostaten kommunicerar sedan trådlöst med den medföljande Gateway-enheten, som enkelt placeras i ett vanligt vägguttag.

Med Netatmo Smart Thermostat kan du övervaka den aktuella temperaturen och anpassa den efter dina individuella behov. Den kan också fjärrstyras via en användarvänlig app som är kompatibel med mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Paketet innehåller termostaten, Gateway-enheten, modulen, tre AAA-batterier, installationsmaterial och en detaljerad installationsguide. Dessutom kan den integreras med Netatmo Radiator (52086) för precisionskontroll av dina element. För att säkerställa kompatibilitet, se specifikationerna nedan.

Bästa teromstater för element / radiator

Årets bästa smarta termostat för element och radiator är en revolutionerande lösning som gör din uppvärmning intelligent och energieffektiv. Med avancerade funktioner, som fjärrstyrning via en app, individuella temperaturprofiler och geofencing, håller den ditt hem bekvämt och sparar samtidigt på energikostnaderna. Den här termostaten är en perfekt partner för att optimera din värmning och göra din vardag mer bekväm.

4 kundbetyg (4,8/5)
4.8/5

Uppdaterad 2023-09-12

tado° Smart Radiator Termostater passar utmärkt för centralvärme och fjärrvärmesystem. De kan användas med vanliga radiatorer som har termostatventiler (inklusive olika adaptrar) och har även ett barnlås för säkerhet. Med funktioner som geofencing, Open Window Detection och andra smarta funktioner kan dessa termostater minska energiförbrukningen med upp till 31%. Dessutom kan Smart Schedules och Air Comfort-funktionen säkerställa att ditt rum har det mest behagliga klimatet.

Varje paket inkluderar en termostat, men om du behöver fler till andra radiatorer finns det även tillgängligt i 1-pack (52121) och 4-pack (52122).

2 kundbetyg (4/5)
4/5

Uppdaterad 2023-09-12

Aqara Radiator Thermostat E1 är utformad för enkel styrning av radiatorer, handduksvärmare och golvvärme. Den är kompatibel med de flesta vattenburna värmesystem. Denna termostat kan antingen användas som en självständig enhet eller kopplas till Aqara-hubben (51626) för smart styrning via Aqara-appen. Du kan också schemalägga uppvärmningen för att maximera effektiviteten.

För att uppnå automatisk temperaturreglering behöver du komplettera med externa Aqara-sensorer (51358). Dessutom kan du koppla samman termostaten med Aqara fönster- och dörrsensorer (51357) för att justera temperaturen när ett fönster öppnas. Termostaten har en inbyggd display som visar den aktuella temperaturen och använder Zigbee 3.0 för trådlös kommunikation. Batteriets livslängd är upp till 1 år, vilket gör den till en praktisk och energieffektiv lösning för uppvärmningskontroll.

Netatmo Radiator Starter Pack är den ultimata lösningen för att uppnå en stilren, effektiv och ekonomisk uppvärmning i ditt hem. Med detta startpaket kan du ersätta termostaten på dina element och kommunicera smidigt med den medföljande Gateway-enheten, som enkelt placeras i ett vanligt vägguttag. Du kan styra din uppvärmning både manuellt direkt från enheten och fjärrstyrt via din mobil, surfplatta eller dator.

Den inbyggda displayen visar den aktuella temperaturen i rummet för enkel referens. Det här paketet är kompatibelt med över 90% av alla vattenburna element och har stöd för att ansluta upp till 20 enheter till samma Gateway-enhet. I paketet ingår Gateway, 2 termostater, batterier (2x AA-batterier), och adaptrar som passar olika typer av element. Du får även en detaljerad installationsguide för en smidig och problemfri installation. Om du behöver extra termostater finns de tillgängliga separat (52085).

Shelly TRV Radiatortermostat ger dina element en smart uppdatering. Den ersätter din nuvarande termostat och ansluter till mobilappen via Wi-Fi, kompatibel med både iOS och Android. Du kan även styra den via ett webbgränssnitt. Justera bekvämt temperaturen inom intervallet 5-30°C eller skapa anpassade profiler för snabb ändring med en enkel knapptryckning. Dessutom kan du övervaka och styra den även när du inte är hemma. Batteriets livslängd sträcker sig upp till imponerande 2 år, och det laddas enkelt med en USB-C-laddare som har en kapacitet på minst 2 A (medföjer ej).

Fibaro Radiator Thermostat utgör en smart termostat som effektivt övervakar och reglerar temperaturen i rummet. Den använder både den inbyggda och externa sensorer för att anpassa värmen helt automatiskt, skräddarsydd efter dina specifika preferenser. Installationen är enkel och verktygsfri och passar på tre olika typer av termostatventiler. Genom att skapa användarvänliga scheman via en app kan du bekvämt hantera temperaturen under hela veckan. Dessutom, genom att inkludera fler Fibaro Radiator Thermostats, kan du finjustera och säkerställa en ännu mer exakt temperaturkontroll i ditt hem.

Hur fungerar smart termostater?

Smart termostater fungerar genom att använda avancerad teknologi för att reglera temperaturen i ditt hem på ett intelligent och effektivt sätt. Här är hur de fungerar i allmänhet:

 1. Sensorer och Mätningar: Smarta termostater är utrustade med inbyggda sensorer, som temperatur-, fuktighets-, och ljussensorer. Dessa sensorer mäter kontinuerligt temperaturen och andra relevanta data i rummet.

 2. Anslutning till WiFi: De flesta smarta termostater är anslutna till ditt hem Wi-Fi-nätverk. Detta gör det möjligt för termostaten att kommunicera med en mobilapp eller en central styrningsenhet via internet.

 3. Fjärrstyrning: Genom mobilappen kan du fjärrstyra termostaten från var som helst. Du kan ändra temperaturen, skapa scheman och övervaka ditt hemsklimat när du är hemifrån.

 4. Inlärningsfunktioner: Många smarta termostater har inlärningsalgoritmer som lär sig dina preferenser över tid. De kan anpassa sig till ditt schema och justera temperaturen automatiskt för att spara energi när du inte är hemma.

 5. Geolokalisering: Vissa termostater använder geolokalisering för att känna av när du närmar dig eller lämnar hemmet. De kan då justera temperaturen i förväg för att säkerställa att ditt hem är bekvämt när du kommer hem.

 6. Integration med Röstassistenter: Många smarta termostater kan integreras med röstassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant och Apple HomeKit. Det gör det möjligt att styra termostaten med röstkommandon.

 7. Energiövervakning: Vissa termostater har energiövervakningsfunktioner som hjälper dig att följa din energiförbrukning och ge dig tips om hur du kan spara energi.

 8. Säkerhetsfunktioner: Smarta termostater har ofta inbyggda säkerhetsfunktioner som kan upptäcka om något är fel, som överhettning, och stänga av värmesystemet.

Sammanfattningsvis använder smarta termostater avancerad teknologi och anslutning för att göra din uppvärmning och kylning mer bekväm, energieffektiv och lätt att hantera, oavsett var du befinner dig.

Sparar smart termostater pengar?

Ja, smarta termostater kan spara pengar på flera sätt:

 1. Optimerad temperaturkontroll: Smarta termostater kan anpassa temperaturen i ditt hem baserat på dina preferenser och scheman. De kan också justera temperaturen automatiskt när du inte är hemma, vilket minskar onödig uppvärmning eller kylning och sparar energi.

 2. Fjärrstyrning: Du kan fjärrstyra din smarta termostat via en mobilapp, vilket gör det möjligt att ändra temperaturen när du inte är hemma. Om du är på väg hem kan du öka temperaturen så att det är bekvämt när du kommer fram.

 3. Inlärningsfunktioner: Många smarta termostater har inlärningsalgoritmer som lär sig dina preferenser över tid. De kan anpassa sig till ditt schema och justera temperaturen automatiskt för att spara energi när du inte är hemma.

 4. Energianvändningsövervakning: Vissa smarta termostater har funktioner som hjälper dig att följa din energiförbrukning och ger dig tips om hur du kan spara energi. Detta kan göra dig medveten om var du kan göra justeringar för att minska dina energikostnader.

 5. Geolokalisering: Vissa termostater använder geolokalisering för att känna av när du närmar dig eller lämnar hemmet och anpassar temperaturen i förväg. Detta minskar onödig uppvärmning eller kylning när ingen är hemma.

 6. Integration med andra smarta enheter: Smarta termostater kan integreras med andra smarta enheter i ditt hem, som rörelsesensorer och dörr- och fönstersensorer. Detta kan ytterligare optimera ditt energianvändning genom att justera temperaturen baserat på aktivitet i olika rum.

Sammanfattningsvis kan smarta termostater hjälpa dig att minska din energiförbrukning och sänka dina energikostnader genom att optimera temperaturen i ditt hem och ge dig kontroll över ditt värmesystem, även när du inte är hemma. Dessa besparingar kan variera beroende av din användning och ditt nuvarande värmesystem, men många användare rapporterar om märkbara besparingar över tid.

När har Smart termostat betalat sig?

Exakt när en smart termostat betalar sig beror på flera faktorer, inklusive dina energipriser och åldern på din nuvarande termostat, som du nämnde. Här är några saker att tänka på:

Energipriser: Ju högre dina energipriser är, desto snabbare kommer du att se avkastning på din investering i en smart termostat. Om du bor i områden med höga energikostnader kan det ta mindre tid att räkna hem kostnaden för din smarta termostat.

Nuvarande termostatålder: Om din nuvarande termostat är mycket gammal, säg över 10 år, kan du förvänta dig att se avkastning på din investering relativt snabbt, vanligtvis inom ett år eller mindre. Äldre termostater är mindre energieffektiva och mindre kapabla att optimera värmesystemet.

Termostatens funktioner: De avancerade funktioner som smarta termostater erbjuder, som schemaläggning, fjärrstyrning och inlärningsfunktioner, kan hjälpa dig att optimera din energianvändning. Ju mer aktivt du använder dessa funktioner, desto snabbare kan du förvänta dig att se besparingar.

Ditt användningsmönster: Hur ofta du är hemma och ditt användningsmönster har också en inverkan på när en smart termostat betalar sig. Om du ofta är borta från hemmet och inte har tid att manuellt justera temperaturen kan en smart termostat vara särskilt fördelaktig.

Sammanfattningsvis kan en smart termostat ofta betala sig relativt snabbt om du har höga energipriser, en gammal termostat och aktivt använder dess funktioner för att optimera din energianvändning. Det är en investering som inte bara kan spara pengar utan också öka din bekvämlighet och minska din miljöpåverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *